Na vlně nostalgie. RTVS vrátila slovenským i některým českým divákům vysílání archivního okruhu Trojka

10. červen 2022

Úderem šesté hodiny ranní bylo po několikaměsíční odmlce znovu zahájeno vysílání slovenského veřejnoprávního okruhu Trojka. Kromě tamního DVB-T multiplexu 3 nebo operátora Skylink na satelitu Astra 3B ho do svých nabídek zařadí i někteří čeští operátoři. Pozemně a z družice je program k dispozici pouze ve standardní kvalitě obrazu.

Čtěte také

Na obrazovky se vrátí Nemocnice na okraji města, která byla během tří let vysílání Trojky dosud nejúspěšnějším seriálem. Při opětovné výstavbě vysílací struktury chce dramaturgie Trojky zachovat vybudovaný divácký návyk. Páteční večer tedy zůstává hudební a zábavný. V první den obnoveného vysílání 10. června odstartuje Trojka večer Legendami popu s Lojzovci, kteří letos slaví 40. výročí svého vzniku. 

Sobotní večer bude otevírat zmiňovaná Nemocnice na okraji města, na kterou naváže premiérový pořad Vtipnější zůstává s Rasťem Piškem a archivní pořad Takoví jsme byli. V neděli večer se na obrazovky vrátí seriály Četnické humoresky a Chobotnice a následně v premiéře i televizní záznam oblíbeného rozhlasového pořadu Noční pyramida.

Pondělní večer budou pravidelně otevírat Četnické humoresky a na své si přijdou i diváci filmové tvorby. Trojka přinese v pondělí ve vysílání také filmy. Úterní a čtvrteční večery budou patřit seriálu Ranč U zelené sedmy a následně i pořadu Mých sedm divů. Středeční večery budou dokumentárně-publicistické a odstartují je Příběhy slavných, které časem postupně vystřídají i epizody z cyklů Nevyjasněná úmrtí, Rodinné stříbro či Předčasná úmrtí.

Čtěte také

Po Příbězích slavných bude ve středu následovat Klub na Trojce s Katkou Brychtovou a Marcelem Hanáčkem. V uplynulých dnech se pořad pod název Klub 24 věnoval zejména situaci na Ukrajině a s ní spojenými tématy. Klub na Trojce se nyní vrací ke svému původnímu zaměření a od podzimu chystá také novinky. Ve středy přinese Trojka i Bakalářské návraty nebo záznam rozhlasového pořadu Host Nory Gubkové. 

Ve vysílací struktuře Trojky se mění program v 18:00. Od opětovného spuštění až do konce roku potěší diváky každý pracovní den seriál Doktorka Quinnová. Pokračovat budou i pořady Bolkoviny, Hoplá! či Vadkerti talkshow. Ve vysílání mají nadále své stálé místo i záznamy rozhlasových pořadů Noční pyramida a Host Nory Gubkové.

autor: lukpo

Související