DAB+ multiplex Voralpenland ze dvou nových vysílačů

13. leden 2020

Nově spuštěnými kótami bavorské sítě jsou Oberammergau a Hohenpeisenberg. Multiplex funguje na kanálu 7A a šíří mimo jiné stanice Radio Alpenwelle, Radio Arabella Kult, Radio BUH nebo Radio Charivari Rosenheim.

Bavorský rozhlasový multiplex Voralpenland je od začátku prosince k dispozici ze dvou nových vysílačů a aktuálně může tuto síť v německé spolkové zemi přijímat už 720 tisíc obyvatel. Nově spuštěnými vysílači bavorského multiplexu se staly lokality Oberammergau a Hohenpeisenberg – první s výkonem 5 a druhá 10 kW, oba ve vertikální polarizaci. V současné době fungují na kanálu 7A čtyři vysílače. V Čechách už příjem tohoto multiplexu prakticky není možný. Na stejném kanálu fungují sítě ČRa DAB+ a RTI cz.

V Bavorsku jsou nové vysílače určeny zejména pro regiony Weilheim-Schongau a Garmisch-Partenkirchen. Provozovatelem sítě je společnost Bayern Digital Radio, která provozuje i stejnojmenný informační portál. A které stanice je možné v multiplexu Voralpenland naladit? Jedná se konkrétně o Radio Alpenwelle, Radio Arabella Kult, Radio BUH, Radio Charivari Rosenheim, Radio Galaxy Rosenheim a Radio Oberland. Licenci pro distribuci v této síti nedávno získaly Alpin FM, Bayernwelle a Radio ISW. Jejich vysílání bude zahájeno letos.

autor: lukpo
Spustit audio

Související