DAB+ multiplex z bavorského Augburgu s významnými změnami

21. srpen 2018

Digitální síť, která o sobě dává často vědět i na území Čech, šíří například stanice Hitradio RT1, Megaradio, Radio Schwabmünchen nebo Fantasy Classics. Je učena výhradně privátním programům.

Bavorská digitální rozhlasová síť Augburg, která je zachytitelná také na omezeném území Čech, doznala v uplynulých týdnech významných změn. Multiplex fungující na kanálu 9C se rozloučil s rozhlasovými stanicemi Radio Ilmwelle a PN Eins Urban. Jak již portál Digitální rádio své čtenáře informoval, zařazeny sem byly naopak zcela nové okruhy Radio Schwabmünchen a Radio Fantasy Classics. Již v průběhu letošního roku v multiplexu skončila stanice Pure FM.

Digitální multiplex Augsburg v současné době tvoří síť dvou vysílačů. Od samotného startu bylo možné tento balík programů naladit z lokality Hotelturm, v průběhu letošního roku se přidalo i stanoviště Hühnerberg. Díky výkonu 6,3 kW a 7,1 kW ve vertikální polarizaci je zajištěno nejen kvalitní pokrytí celého regionu, ale také širokého okolí. V multiplexu jsou kromě rádií Schwabmünchen a Fantasy Classics šířeny také stanice Hitradio RT1, Fantasy nebo Megaradio Bayern.

autor: lukpo
Spustit audio

Související