DAB+ si vede v Německu nejlépe u posluchačů mezi 30 až 59 lety

26. duben 2022

Aktuální Mediální analýza Audio 2022 zveřejněná na konci března ukázala, že digitální rozhlasové vysílání DAB+ se těší největší popularitě u posluchačů mezi 30 až 59 lety, a to s 27,2 %. Prakticky totožná hodnota, o jednu desetinu procenta menší, je ve skupině do 49 let. Celkem je DAB+ zastoupen u 24,5 % Němců starších 14 let.

Oproti mediální analýze ze stejného období loňského roku si DAB+ polepšil o více než čtyři procentní body. Zájem ve skupině 50+ je přes 22 % a u publika staršího 60 let pak okolo 19 %. Meziroční nárůst digitálního rozhlasového vysílání dosáhl hodnoty přibližně 20 %. DAB+ tvoří pilíř poslechu rozhlasového vysílání vedle analogového rádia a online audia. Tyto tři kategorie dohromady tvoří celkově hodnotu 93,5 %. Rádio je tak ve velmi dobré kondici.

„V sociálně nejisté době jsou média vystavena zkoušce. Neustálé využívání rozhlasového vysílání v průběhu let, bez ohledu na způsob jejich přehrávání, je silným znakem toho, že nabídky rádií jsou vždy aktuální,“ uvedla jednatelka Rozhlasové centrály Grit Leithäuser a doplnila: „Směs informací a zábavy a zasazení celého mixu do správné tonality je důležitým přínosem v německém mediálním prostředí, zejména s ohledem na současnou situaci.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související