Dance rádio součástí multiplexu ČRa DAB+

28. červen 2023

Od 26. týdne roku 2023 je součástí programové nabídky digitální rozhlasové sítě Českých Radiokomunikací Dance rádio mediální skupiny Active. V portfoliu vysílatele zde doplňuje programy Evropa 2, Frekvence 1, Rádio Bonton a Pigy rádio. Multiplex lze naladit ze tří lokalit – Prahy, Plzně a Ostravy, v Brně tato síť nevysílá.

V multiplexu ČRa DAB+, neplést s veřejnoprávní sítí Českého rozhlasu, nahradilo Dance rádio stanice Rádio Zet. Změna souvisela s novým vlastníkem, který vrátil jeho licenci. Na VKV kmitočtech bývalého Rádia Zet lze v tuto chvíli slyšet po celý den pouze vysílání mezinárodního programu BBC World Service. Tento stav potrvá až téměř do konce července, kdy se na FM frekvencích má ozvat nový projekt Rádio Prostor. Někdejší tým Rádia Zet byl rozpuštěn.

Dance rádio je v multiplexu ČRa DAB+ k dispozici s datovým tokem 40 kbps, poslechový vjem kazí šíření v mono režimu, stejně jako v případě sesterského Rádia Bonton. Operátor nabízí v rámci slideshow, tedy doplňkových obrazových informací, logo stanice. Radiotext stanice vyzývá, aby si posluchači nainstalovali jeho mobilní aplikaci. Rozhlasovou síť lze naladit v Praze (zde dokonce na dvou kanálech – ze Žižkova a Strahova), na Plzeňsku a v Ostravě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související