Rádio Zet se do konce června změní na Rádio Prostor, vysílá i v DAB+

19. červen 2023

Změny související mimo jiné s Rádiem Zet jsou součástí strategie investiční skupiny SPM související s výraznějším vstupem na český mediální trh. Nová společnost SPM Media se stává zastřešující organizací dosavadních mediálních aktivit.

Pokrytí DAB+ multiplexu Českých Radiokomunikací

SPM Media bude nově mimo jiné zastřešovat vydavatelství Echo Media, jež provozuje názorový deník Echo24, vydává Týdeník Echo a prémiovou platformu EchoPrime a rovněž je vydavatelem knižních titulů. Pod novou mediální entitu patří i provozovatel vznikajícího Radia Prostor, které do konce června zahájí vysílání na frekvencích Rádia Zet. Součástí skupiny je i blogovací platforma Blogosvět a v neposlední řadě také technologické studio Coolpany.

Kromě několika FM kmitočtů, které dosavadní Rádio Z využívá po celé republice, působí stanice také v digitálním vysílání DAB+. Program je součástí multiplexu ČRa DAB+, který provozují České Radiokomunikace. K naladění je v Praze a okolí na kanálech 7A (ze Žižkova) a 10D (ze Strahova), na Plzeňsku (kanál 6D) a v Ostravě (na kanálu 7D). České Radiokomunikace do budoucna zvažují svůj DAB+ multiplex dále rozšiřovat dle kmitočtových přídělů, které získají od ČTÚ.

autor: lukpo
Spustit audio

Související