Dánské ministerstvo připravuje implementaci evropské legislativy věnované DAB+

15. červen 2020

Krok, který čeká bez výjimky všechny státy Evropské unie, je třeba realizovat nejpozději do konce letošního roku, kdy začne nařízení platit. Díky této povinnosti může ve všech zemích, kde se již vysílá, popularita technologie výrazně vzrůst.

Dánské Ministerstvo pro klima, energetiku a zásobování, které má na starosti mimo jiné i implementaci evropských směrnic do tamní legislativy, se připravuje na další důležitý krok. Do 26. června mohou zúčastněné strany zasílat své připomínky k navrhované změně zákona týkajícího se digitálního rozhlasu. Jde konkrétně o nařízení Evropské komise, která schválila instalaci DAB+ tunerů do základních výbav všech nových automobilů od konce roku 2020. Informuje o tom organizace WorldDAB na svém webu.

Na implementaci evropské směrnice do místních legislativ musí zapracovat do konce letošního roku všechny státy Evropské unie. Portál Digitální rádio už informoval své čtenáře, že k tomuto kroku přistoupili například v Itálii, Francii a „na stole“ je také u německých politiků. Zajímavostí je, že k implementaci směrnice se rozhodla i Velká Británie, která však už mezitím vystoupila z Evropské unie. Bylo tak pouze na samotné zemi, zdali tento krok učiní, nebo ne. Toto nařízení je pro úspěch digitálního rozhlasu do budoucna klíčové.

autor: lukpo
Spustit audio

Související