V Dánsku začne fungovat rozhlasová stanice po vzoru lifestylové televize MTV

4. září 2019

Jesper Dahl, generální ředitel Viacomu pro severské země, uvedl, že spojení MTV a rozhlasového vysílání je zcela logickou volbou a snahou zasáhnout publikum na všech platformách.

Digitální rozhlasovou stanici MTV Radio hodlá v Dánsku zprovoznit americká společnost Viacom. Informoval o tom portál Mediawatch.dk. Viacom tak posílí v této zemi svou působnost, kde už provozuje regionální verze stanic MTV a Nickelodeon. Kromě klasického éteru, kde bude program zastoupený na platformě DAB+, ho bude možné naladit také on-line a v mobilní aplikaci. MTV Radio má odstartovat ještě letos, přesný termín ale ještě není stanoven.

Díky DAB+ bude možné novou rozhlasovou stanicí zasáhnout potenciálně až 90 % dánských domácností. MTV Radio bude financováno z reklamy, zatím ale nebylo uvedeno, kolik procent zaberou komerční přestávky v samotném vysílání. „MTV je jednou z nejznámějších světových značek, zvláště v oblasti televizního a online obsahu. Naším cílem je vždy zasáhnout naše publikum, ať se nachází kdekoliv. Proto je pro nás naprosto logické spojení mezi MTV a rozhlasovou platformou," uvedl Jesper Dahl, generální ředitel Viacomu pro severské země.

autor: lukpo
Spustit audio

Související