Deutschlandradio vrcholí s informační kampaní k vypínání VKV signálu ve dvou regionech

27. září 2018

Vypínání analogového signálu se dotkne ostrova Helgoland a regionu Mittenwald. Posluchači už si zde budou moci naladit dané programy pouze digitálně.

Německá rozhlasová rodina Deutschlandradio vrcholí s informační kampaní, která upozorňuje obyvatele ostrova Helgoland a regionů Mittenwald/Krün/Wallgau na nutnost přechodu z analogového vysílání VKV na DAB+. V první zmiňované oblasti se signál vypne již zítra, v pátek 28. září, ve druhém územním celku pak přesně o týden později. V obou dotčených regionech je možné kompletní programovou nabídku Deutschlandradio poslouchat na kanálu 5C.

„Posluchači v Mittenwaldu a Helgolandu budou těžit z čistého digitálního zvuku a celkově větší škály dostupných programů, stejně jako budou moci využívat dalších multimediálních služeb. Kromě nabídky rozhlasové rodiny Deutschlandradio je v multiplexu k dispozici dalších devět stanic, které jsou dostupné celoplošně v multiplexu DR Deutschland na kanálu 5C,“ uvedli zástupci tematických stanic. Provozovatel zároveň vyzdvihuje skutečnost, že technologie je šetrnější k životnímu prostředí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související