Rozhlasová rodina Deutschlandradio chce začít od roku 2021 omezovat pokrytí VKV

3. září 2018

Deutschlandradio je vůbec prvním subjektem v Německu, který se takto výrazně přihlásil k přechodu na DAB+. Vypnutí VKV vysílačů provede ještě letos zkušebně ve dvou regionech.

Rozhlasová rodina Deutschlandradio, kterou tvoří stanice Deutschlandfunk, Deutschlandfunk Kultur a Deutschlandfunk Nova, chce začít od roku 2021 začít omezovat pokrytí signálem VKV a postupně přesvědčovat diváky, aby přecházeli na digitální způsob distribuce včetně DAB+. Informuje o tom portál RadioWoche.de s odvoláním na zářijové vydání magazínu Deutschlandradio, které je bezplatně ke stažení na webu deutschlanradio.de.

Minulý týden rozhlasová rodina oznámila, že v letošním roce provede zkušební přechod na DAB+ ve dvou německých regionech – na ostrově Helgoland a v oblasti Mittenwald. „Další plány předpokládají postupné utlumování vysílání v pásmu VKV od roku 2021 a vypínání FM vysílačů. Cílem je plný přechod na digitální vysílání DAB+ do roku 2025,“ uvedl Chris Weck, ředitel techniky a infrastruktury Deutschlandradio. Tato rozhlasová rodina je tak v Německu historicky první, která se rozhodla k přechodu na digitální vysílání v následujících letech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související