Digitální rozhlasové stanice Absolut od roku 2023 v Německu s vlastním reklamním zastoupením

24. květen 2022

Rozhlasové stanice Absolut Bella, Absolut Germany, Absolut HOT, Absolut Oldie Classics, Absolut Relax a Absolut TOP budou od příštího roku spoléhat pouze na vlastní reklamní a marketingové zastoupení prostřednictvím společnosti ad.audio. Doposud byly součástí MDR Media. Jde o další posilování značky Absolut Radio na německém trhu.

Společnost Antenne Deutschland v tiskové zprávě uvedla, že v současnosti je nejrychleji rostoucí rodinou stanic v Německu. S nárůstem posluchačů přibližně o 70 procent byly stanice Absolut Radio na předních příčkách Mediální analýzy 2022 Audio. ad.audio je vlastní mediální zastoupení, jehož sídlo je v severoněmeckém Hamburku. Stanice je možné naladit jak součást tamního prvního a druhého celoplošného DAB+ multiplexu.

„Toto rozhodnutí je dalším logickým krokem v našem dlouhodobém růstovém příběhu pro expanzi stanic Absolut Radio coby nejsilnější skupinu stanic v Německu, kterým je založení naší marketingové společnosti ad.audio,“ uvedl při této příležitosti generální ředitel Antenne Deutschland Mirko Drenger a doplnil: „Důsledně budeme náš marketing zaměřovat na národní žánr DAB+ a jsme rádi, že se k marketingu ad.audio připojily i další stanice.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související