Digitální stanice MDR Tweens oslavila páté narozeniny

14. prosinec 2023

3. prosince 2018 spustil německý veřejnoprávní rozhlas MDR svou čistě digitální stanici, kterou věnoval posluchačům ve věku od osmi do třinácti let. Program MDR Tweens tedy oslavil začátkem tohoto měsíce své páté narozeniny. Stanici je možné naladit i na velkém území Čech díky přeshraničnímu přesahu DAB+ vysílačů zejména ze sousedního Saska.

Čtěte také

Programová ředitelka MDR Jana Brandtová při příležitosti pátých narozenin čistě digitální stanice uvedla: „MDR Tweens je silně veřejnoprávní program v tom nejlepším slova smyslu. Setkává se s dětmi a mládeží tam, kde jsou po obsahové stránce doma – nejen hudebně, ale včetně starostí a jejich potřeb. Moderátoři a redakce mají dobrý cit pro svou cílovou skupinu, a tak opakovaně přebírají témata, která se na „školním dvoře“ probírají, a nabízejí vysvětlení a jejich řešení.“

Multiplex MDR Sachsen, který obsahuje stanici MDR Tweens, má výrazný přesah i na území Čech. Zachytit je ho možné nejen v oblastech, jenž s ním sousedí – Liberecký, Ústecký nebo Karlovarský kraj, ale také ve středních Čechách nebo v Praze. Pro příjem této sítě jsou vybaveny přímo i některé společné televizní antény (STA) na území hlavního města. Multiplex MDR Sachsen je možné naladit na kanálu 9A, mj. z vysílačů Neustandt (Unger) nebo Löbau – Schafberg.

autor: lukpo
Spustit audio

Související