Digitální stanice NOXX chce všem interpretům „měřit stejně“, je nováčkem v DAB+ pro Německo

2. prosinec 2021

Digitální rozhlasový éter v sousedním Německu obohatila začátkem listopadu stanice NOXX. Program věnovaný primárně mladým lidem ve věku od 20 do 39 let je k dispozici prostřednictvím nového celoplošného DAB+ multiplexu v Severním Porýní-Vestfálsku.

NOXX sází na formát Modern Pop-AC, doplněný o tituly s žánrů Pop / Rock, Rock, R & B / Soul a Dance. Hlavní cílovou skupinou jsou posluchači ve věku 20 až 39 let, kteří „milují rozmanitost a chtějí objevovat nové věci“. Radio NRW jako provozovatel programu popisuje cílovou skupinu jako městské, kosmopolitní a aktivní lidi, kteří jsou přímo uprostřed života a mají „vysokou afinitu k hudbě a zájem o hudební publicistický obsah a zpravodajství“.

Nová značka rozhlasového trhu chce přesvědčit posluchače, aby ji vnímali jinak než ostatní stanice na trhu. „V první řadě u nás uslyšíte spoustu hudby. A tato hudba je výsledkem redakčního výběru ze stovek potenciálních kandidátů týden po týdnu, den po dni,“ lákají webové stránky stanice NOXX. Stanice nebude v kvalitě hudby dělat rozdíl v tom, zda se jedná o známého umělce, případně naopak malá vydavatelství či nezávislí interpreti.

autor: lukpo
Spustit audio

Související