Digitální stanici MDR Klassik ladí desítky tisíc posluchačů, také díky DAB+

15. duben 2019

Kromě DAB+ je stanice dostupná také na satelitu Astra, v kabelových sítích nebo na internetu. Největší popularitu si získala ve spolkové zemi Sasko.

Německou veřejnoprávní rozhlasovou stanici MDR Klassik, která operuje se svým signálem na území spolkových zemí Sasko, Sasko-Anhaltsko a Durynsko, poslouchá pravidelně 33 tisíc posluchačů. Ukázala to čísla prezentovaná v rámci Mediální analýzy, tamní obdoby Radioprojektu. MDR Klassik je čistě digitální stanicí, spoléhá se na distribuci prostřednictvím DAB+, satelitu, kabelových sítí a internetu. Rovných třicet tisíc posluchačů je ze Saska.

Na celorepublikové úrovni si vede MDR Klassik ještě o něco lépe, tady ji věnuje pozornost téměř 60 tisíc posluchačů, což je nárůst oproti předchozímu měření o 11 tisíc. Veřejnoprávní rozhlas MDR se v tiskové zprávě zmiňuje pochopitelně i o svých dalších digitálních okruzích, MDR Tweens a MDR Schlagerwelt. Zde ale bohužel vůbec neuvádí počet posluchačů. Všem stanicím MDR věnuje pozornost ve třech spolkových zemích 3,44 milionu lidí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související