Diváci na Moravě mohou přijímat volně další čtyři programy ze slovenského DVB-T2

17. březen 2020

Obyvatelé Moravy musí mít štěstí a zachytit signál tamního placeného multiplexu 4. Pro volné vysílání se společnost Towercom rozhodla v případě stanic Viasat Explore, Viasat Nature, Viasat History a Minimax.

V průběhu března je možné přijímat ze slovenské terestrické nabídky na území České republiky volně nikoliv pouze Sport 2, ale další čtyři programy. Společnost Towercom se rozhodla, že z důvodu koronavirových prázdnin odemkne mimořádně také programy společnosti Viasat World a jednu z dětských stanic. Půjde konkrétně o Viasat Explore, Viasat Historiy, Viasat Nature a Minimax. Programy jsou běžně součástí slovenského placeného DVB-T2 multiplexu 4.

„Vzhledem k aktuální situaci, kdy většina z vás zůstává doma, zpřístupníme bezplatně tři dokumentární programy Viasat všem pozemským domácnostem i dětský program Minimax na dobu dvou týdnů,“ uvedl Towercom. Volné vysílání potrvá podle sdělení operátora konkrétně do pátku 27. března. „Věříme, že během tohoto těžkého období vám stanice zpříjemní chvíle s vašimi nejbližšími,“ doplnil operátor. Všechny čtyři programy jsou k dispozici ve službě Plustelka ve standardním rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související