Operátor Towercom informuje originálním způsobem o změnách v pozemním vysílání na Slovensku

13. srpen 2019

Firma vytvořila speciální hybridní aplikaci v HbbTV menu slovenské televize JOJ. Vyzkoušet si ji mohou jak diváci v dosahu slovenského DVB-T, tak i ti, kteří přijímají signál ze satelitu Astra 3B.

Telekomunikační společnost Towercom našla relativně originální způsob, jak informovat diváky o probíhajících změnách v pozemním televizním vysílání na Slovensku. Novinkou je v tomto směru aplikace „Cez anténu“, která se objevila v uplynulých dnech v hybridním menu na kanálech tamní skupiny JOJ. Pro přístup k jejímu obsahu je nutné, aby měl divák televizor, případně set-top box s podporou technologie HbbTV připojený k internetu.

Vzhledem k tomu, že na HbbTV aplikaci není uplatňována geoblokace, mohou ji otestovat jak zájemci ze Slovenska, tak i z České republiky. K dispozici je v rámci pozemního vysílání DVB-T u našich východních sousedů, na celém našem území pak prostřednictvím družice Astra 3B na stanicích JOJ, Plus, WAU a Rik. Legální přístup mají čeští diváci pouze k poslední zmiňované televizi. Aplikace Cez anténu obsahuje jak grafické informace, tak i jednotlivé promospoty.

autor: lukpo
Spustit audio

Související