Diváky naladí hudebně před koncem roku kanály ČT art a 3sat, na své si přijde každý

15. listopad 2019

Mladší ročníky potěší koncerty Ariany Grande, Coldplay nebo Muse, pro „pamětníky“ zahrají Toto, The Who, Metallica, Pink Floyd nebo Rolling Stones. Chybět nebude ani pocta králi rock-and-rollu Elvisi Presleymu.

Závěr roku je vždy nejen dobrou příležitostí pro ohlédnutí za uplynulými dvanácti měsíci a řadou vtipných scének na televizních obrazovkách, ale také příležitostí ke zhlédnutí většího počtu pořadů s hudební tematikou. Česká televize na kanálu ČT art, který je možné už i díky DVB-T2 sledovat bezplatně ve vysokém rozlišení, nabídne například koncert jako poctu královně Alžbětě II. Vystoupí zde mimo jiné Sting nebo Tom Jones. Na jednom pódiu s Berlínskou filharmonií vystoupí legendární rocková kapela Scorpions.

Diváci také uvidí koncert kapely Kabát z pražského Edenu z jejich jubilejního turné oslavující třicetiletou kariéru a vystoupení britských Queen nazvané Hungarian Rhapsody. Koncert z roku 1986 byl závanem svobody v tehdejším socialistickém Maďarsku. Fanoušci Mekyho Žbirky se mohou těšit na jeho oslavu 40 let na scéně z pražské O2 arény. Ostrava zpívá gospel je název pořadu, který představí unikátní seskupení sto sedmdesáti členného sboru, dvaceti muzikantů a jednoho zkušeného sbormistra.

Tradiční dávku silvestrovských koncertů přinese 31. prosince televize 3sat, která vzniká ve spolupráci německé, rakouské a švýcarské veřejnoprávní televize. Kromě nabídky DVB-T2 HD, která k nám zasahuje ze saských a bavorských vysílačů, je program k dispozici také v nabídce kabelové televize UPC (ve standardním rozlišení) a na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně – v SD i HD kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související