Do vídeňského digitálního éteru vstoupilo Radio SOL, bude bez reklam a zaměří se na komunity

30. říjen 2019

Stanice plánuje nabídnout world music, lounge, soul, oldies a latino hity pro mladší i starší ročníky. Název okruhu je zkratkou pro slova sociální, ekologický a místní.

Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů, kteří se nacházejí v dosahu sítě CityMUX Wien II, si mohou naladit novou stanici Radio SOL. Půjde o komunitní program, který nebude vysílat žádnou reklamu. Zaměří se na tvůrce podcastů, malé a střední podniky včetně klubů a zájmových sdružení. Do konce roku chce stanice tvořit denně šest hodin živého programu, zbytek bude vyplňovat hudba. Motto stanice je: „Dobré zprávy, dobrý zvuk, kvalitní život.“

SOL je zkratkou pro slova sociální, ekologický a místní. Stanice se tedy bude orientovat na regionální program, který bude reflektovat i ve svém zpravodajství. Hudebně nabídne Radio SOL world music, lounge, soul, oldies a latino pro mladší i starší ročníky. „DAB+ znamená více rádia, takže posluchačům chceme nabídnout co nejpestřejší programovou nabídku. V Radiu SOL máme partnera pro společensky relevantní témata a regionalitu,“ uvedl Wolfgang Struber, předseda Digitalradio Österreich a generální ředitel Radia Arabella.

autor: lukpo
Spustit audio

Související