Doba DABová jako aplikace v HbbTV televize Prima

12. prosinec 2022

Český rozhlas spolupracuje s televizí Prima na propagaci digitálního rozhlasového vysílání DAB+. V rámci informační kampaně nasazené před vánočními svátky mohou diváci na FTV Prima narazit na speciální aplikaci pod virtuálním červeným tlačítkem, technologií HbbTV. Propagace digitálního rádia DAB+ se objeví i přímo ve vysílání.

Informační box v HbbTV upozorňující na kampaň Doba DABová

V případě, že divák je zasažen reklamní kampaní propagující digitální rádio přes HbbTV, na obrazovce se mu v pravém dolním rohu objeví velký box s nepřehlédnutelnou informací „Rádio teď umí víc.“. Barevný čtverec je vyveden v odstínech aktuální kampaně Doba DABová, dále pak nechybí logo Českého rozhlasu a technologie DAB+ Více rádia. Divák je pro spuštění aplikace standardně vyzván ke stisknutí červeného tlačítka.

Samotné aplikace Doby DABové obsahuje tři spoty, které propagují digitální rozhlasové vysílání. Diváci a posluchači Českého rozhlasu je znají, jejich figuranty jsou moderátoři Jiří Chum a Dalibor Gondík. Každý spot je popsán krátkou větou o několika slovech, přičemž klíčové sdělení je zvýrazněno, tedy Umí víc hrát. Umí víc překvapit. Umí víc držet. Propagace DAB+ bude probíhat přímo i ve vysílání kanálů FTV Prima.

autor: lukpo
Spustit audio

Související