Dostaňte se DAB+ „pod kůži“. Evropská vysílací unie zveřejnila detaily k měření jeho pokrytí

21. květen 2020

EBU se zaměřila konkrétně na měřící techniky, jakými lze zjistit pokrytí touto technologií. Na publikaci dokumentu upozornila organizace WorldDAB.

Evropská vysílací unie (EBU), jejímiž členy jsou i Český rozhlas a Česká televize, zveřejnila na svém webu obsáhlý, téměř padesátistránkový dokument, který se věnuje digitálnímu rádiu DAB+. EBU se zaměřila konkrétně na měřící techniky, jakými lze zjistit pokrytí touto technologií. Na publikaci dokumentu upozornila organizace WorldDAB. V dokumentu jsou zveřejněny i konkrétní případy, zájemce však musí mít technické know-how a dobrou znalost angličtiny.

„Témata uvedená v této zprávě se týkají měření pokrytí DAB. Důvody, proč mohou být taková měření nezbytná, jsou podrobně diskutovány spolu s technickými předpoklady požadovanými před provedením těchto měření. Uvedeny jsou různé případy použití pro měření pokrytí sítě DAB; pro každý případ použití jsou popsány techniky, parametry měření a požadavky. Dále jsou diskutovány požadavky na měřící zařízení a jejich provoz,“ uvádí ve studii Evropská vysílací unie.

autor: lukpo
Spustit audio

Související