Hudební stanice Retro Music TV ukončila vysílání v celoplošném DVB-T2 multiplexu 24

1. březen 2021

Provozovatel hudební stanice Retro Music TV ukončil v neděli 28. února distribuci v celoplošném multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting. Od dnešního dne je tento program šířen pouze v síti Českých Radiokomunikací.

Hudební stanice Retro Music TV se v minulosti nechala zlákat na celoplošné vysílání společnosti Digital Broadcasting, její DVB-T2 multiplex 24 však nyní opouští. Před příchodem do této sítě využívala menší zásah prostřednictvím konkurenční sítě Českých Radiokomunikací, konkrétně tedy regionálního multiplexu 8. Stanice se nyní tedy k operátorovi vrací. Distribuční smlouva Českých Radiokomunikací zajišťuje Retro Music TV téměř stoprocentní pokrytí tuzemské populace.

„Od roku 2017, kdy jsme Retro koupili, neustále rosteme. Začínali jsme na share zhruba 0,11 % (cílová skupina 15-69 let), a za pouhé čtyři roky se nám povedlo náš podíl výrazně navýšit,“ uvedl majitel televize Tomáš Fuxa a doplnil: „V Praze je naše pozice jedničky naprosto nezpochybnitelná, radost nám ale dělají i čísla z pohledu celé republiky.“ Stanice dosáhla za celý rok 2020 podílu na publiku 0,27 % mezi diváky od 15 do 69 let. Program je k dispozici i v placených službách včetně kabelové televize a satelitu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související