Erotické kanály Penthouse začaly varovat před explicitním obsahem

2. březen 2021

Erotické kanály Penthouse Gold a Penthouse Quickies, které má v nabídce satelitní televize Skylink, začaly upozorňovat na přítomnost nevhodného obsahu pro mladší diváky. Do vysílání byly natrvalo zařazeny varovné piktogramy.

Upozornění na obsah nevhodný pro mladší publikum je umístěno nově do pravého horního rohu obrazovky. Jedná se o tři piktogramy černé barvy, které se vysílají v době erotických filmů. Provozovatel kanálů Penthouse doporučuje věkovou přístupnost od šestnácti let a upozorňuje na přítomnost sexuálních scén, jež jsou také doprovázeny hlasovými projevy. V případě České republiky by byl takový obsah doporučen až divákům od 18 let, nicméně obě stanice nejsou regulovány z našeho území, a proto obsahují piktogram „16“.

Na českém trhu je možné najít jak stanice pro diváky starší 18 let, které vysílají s varovnými upozorněními v obraze, tak i programy, jež tato upozornění neobsahují. Je to dáno zejména skutečností, že tyto stanice jsou určeny pro distribuci na vícero trzích a regionech, a je tak třeba je přizpůsobit požadavkům regulátorů v jednotlivých zemích. Operátor placené televize musí tyto stanice opatřit i takzvaným rodičovským zámkem, tedy kódem PIN, aby k nim neměly přístup děti. Nová erotická stanice Vixen zatím žádné piktogramy neobsahuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související