Evropské diváky chce oslovit nová videotéka BrutX, rozsáhlejší expanze přijde příští rok

12. říjen 2021

Počet online videoték dostupných pro tuzemského diváka neustále roste. Rozsáhlejší expanzi do Evropy připravuje na příští rok provozovatel francouzské služby BrutX. Na webu avizuje, že v našem regionu má být k dispozici „již brzy“.

Ve stínu expanze velkých značek, jako jsou Netflix, Amazon, Apple TV a další, zůstávají menší hráči. Na tomto poli je jedním z nich BrutX, původně francouzská platforma orientována zejména na mladé publikum. V letošním roce byla v Evropě spuštěna v Belgii, Švýcarsku a Lucembursku, další expanze na evropském kontinentu má pokračovat v příštím roce. Po otevření webové stránky v Česku se objeví informace o brzkém spuštění.

„Jsme velmi hrdí na to, že můžeme uvést BrutX v Belgii, Švýcarsku a Lucembursku," uvedl letos na konci května prezident a spoluzakladatel služby Guillaume Lacroix a doplnil: „Úspěch ve Francii nás povzbudil k rychlejšímu nasazení BrutX v nových zemích, kde jsme si kulturně blízcí, a máme z toho velkou radost.“ Služba nabízí zejména filmy, jsou však zde k dispozici také vybrané série nebo dokumenty. Předplatné vyjde na necelých 130 korun.

autor: lukpo
Spustit audio

Související