Firma TechniSat už u svých přijímačů začala využívat novou funkci BestTune, kombinuje DAB+ a FM příjem

12. září 2022

Vývoj elektroniky postupuje neustále dopředu a pozadu nezůstávají ani výrobci rádií DAB+. Německá společnost TechniSat reaguje jako jeden z prvních výrobců a do těchto přijímačů začala přidávat funkci BestTune. Ta umístí do jednoho seznamu stanice s DAB+ a FM vysílání tak, aniž by to posluchač poznal. Prvním modelem je přijímač Digitradio 307 BT.

Čtěte také

Díky funkci BestTune, kterou portál Digitální rádio představil svým čtenářům před několika měsíci, jsou všechny dostupné stanice z DAB+ a FM vysílání sloučeny do jednoho seznamu programů, tzn., že není třeba přepínat mezi oběma režimy. Okruh přijímaný přes DAB+ i FM se v celkovém seznamu stanic objeví pouze jednou, a to ve verzi s vyšší silou signálu v oblasti příjmu. V přijímači tak nevznikají zbytečné duplicity.

Funkci BestTune lze vybrat jako samostatný režim vedle DAB+ a FM. V uplynulých letech někteří výrobci digitálních rádií ve snaze uživatelům ovládání rádií maximálně ulehčit přišli s odstraněním funkce manuálního ladění. V oblasti s kvalitním signálem je tato funkce přínosem, problém ovšem nestává ve chvíli, kdy je v dané lokalitě signál slabý, případně není k dispozici vůbec. Rádio pak v takovém případě nenaladí vůbec nic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související