TechniSat umožnil posluchačům jako první navrhnout si vlastní vizuál svého DAB+ přijímače

11. duben 2022

Německá společnost TechniSat nabízí posluchačům jako první na speciální webové stránce možnost navrhnout si vlastní grafickou podobu DAB+ přijímače. Na výběr mají v tuto chvíli prozatím ze dvou modelů, a to Digitradio 1 a Viola 2. Provozovatel webu láká i další výrobce.

Speciální designerská stránka funguje na adrese https://design-dein-radio.de/, tedy Navrhni si své rádio. Jak uvedl TechniSat ve společné tiskové zprávě s Bayern Digital Radio, díky snadno použitelnému nástroji pro návrháře lze přední stranu zařízení navrhnout pomocí barev, písem, emotikonů, klipartů nebo vlastních obrázků. Nástroj zobrazuje konečný návrh na obrazovce v reálném čase. K již využívanému rádiu je možné objednat samolepící folii.

Provozovatelem obchodu je reklamní agentura Butterbrot&Kaviar, která do projektu láká i další výrobce. „Obchod je v podstatě dostupný všem výrobcům DAB+ rádií, takže sortiment modelů rádií bude v blízké budoucnosti postupně rozšiřován a nabídne pak ještě více prostoru pro kreativitu. Výrobci zařízení, kteří mají zájem, mohou kontaktovat BDR,“ uvádí se dále v tiskové zprávě. Novinku mohou využít pro označkování přijímačů i rozhlasové stanice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související