Pro milovníky discmanů: TechniSat zkombinoval poslech CD a digitálního rádia DAB+ na cestách

6. duben 2021

Německá společnost TechniSat se snaží u našich západních sousedů dlouhodobě odlišit od své konkurence na poli digitálních rádií DAB+. Firma nyní přichází s přenosným přijímačem Digitradio CD 2GO, který v sobě kombinuje poslech CD disků a nového vysílání.

Konkurence rozhlasových přijímačů pro digitální vysílání DAB+ je v zemích, jako je například Německo, velká. Není se proto čemu divit, že společnost, jakou je TechniSat, přišla s nápadem, jak zaujmout zejména milovníky éry osmdesátých a devadesátých let. Ve svém novém přijímači, na který upozornil portál Teltariif.de, spojila přenosný CD přehrávač, takzvaný discman, s digitálním rádiem. I na český trh se tak díky této neobvyklé kombinaci dostává model Digitradio CD 2GO.

Nový model digitálního přijímače, který se na první pohled od discmanů nijak neliší, disponuje přijímacím rozsahem od 174 do 240 MHz, tedy klasickým III. pásmem, a také analogovým rádiem v pásmu VKV/FM. Menu přijímače je buďto v němčině, případně angličtině. Uložit je možné do paměti dvacet stanic, tedy dvacet digitálních a dvacet analogových – z každého kmitočtového rozsahu polovinu. Discman disponuje klasickým LCD displejem, na němž zobrazuje i údaje o DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související