Spolupráce operátora Media Broadcast a firmy TechniSat na rozšíření DAB+ v Německu

7. červen 2021

Modelový projekt spolupráce mezi telekomunikační společnosti Media Broadcast a německou firmou TechniSat proběhl v uplynulých týdnech při rozšiřování digitálního rádia u našich západních sousedů. Stalo se tak u vysílače Daun/Eifel.

Oba subjekty realizovaly společný postup při realizaci spuštění dalšího DAB+ multiplexu na vysílači Daun/Eifel. Díky tomu si mohou obyvatelé v dotčené oblasti naladit do budoucna až dalších šestnáct programů z druhého celoplošného multiplexu Antenne Deutschland. TechniSat na realizaci tohoto projektu pracoval ve svých laboratořích a připravil řešení pro pokrytí DAB+ v malém měřítku.

Media Broadcast a TechniSat společně realizovaly dodávku technologií, frekvenční a technickou realizaci i samotnou instalaci antény na nízkoenergetickém vysílači. Náklady na provoz vysílače nesou obě firmy společně. Arnold Stender, výkonný ředitel Media Broadcast, uvedl, že podobné projekty mohou do budoucna pomoci optimalizovat příjem DAB+ a výdaje na provoz v dalších částech Německa.

autor: lukpo
Spustit audio

Související