Fotbalovou Premier League nabídne v Česku Canal+ Sport, Skylink o něm jedná s dalšími operátory

11. únor 2022

Vysílací práva na nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž Premier League pro území České republiky a Slovenska získal v loňském roce vlastník satelitní a internetové televize Skylink, skupina Canal+. Operátor redakci portálu Digitální rádio potvrdil, že o jejím vysílání jedná i s dalšími subjekty na trhu.

Canal+ získal vysílací práva pro náš region od sezóny 2022/2023 na následující tři roky. Za tím účelem spustí francouzská skupina lokalizovanou verzi svého programu Canal+ Sport. „Na satelitu budeme šířit jeden program ve vysokém rozlišení, všechny přímé přenosy pak nabídneme zákazníkům v naší internetové platformě,“ prozradil naší redakci Jaromír Glisník z M7 Group, která je součástí skupiny Canal+ a Skylink vlastní.

Čtěte také

Canal+ Sport by mohl odstartovat podle slov Glisníka 1. srpna, několik dní předtím než bude zahájen následující ročník fotbalové Premier League, který připadá na šestého. Přesný termín startu ale zatím v tuto chvíli ještě stanovený není. Skylink plánuje nabídnout všechny zápasy pochopitelně ve vysokém rozlišení a šéf Skylinku nevyloučil, že v internetové službě Skylink Live TV připadá v úvahu i formát Ultra HD. Platforma je na něj připravena.

Jaromír Glisník zároveň potvrdil, že Canal+ Sport nebude exkluzivním produktem pouze pro klienty satelitní a internetové televize Skylink. „O šíření našich kanálů jednáme i s dalšími operátory na trhu,“ konstatoval Glisník. Aktuálně operátor pod označením Canal+ provozuje stanici Domo, kterou převzal v lokalizované podobě ze sousedního Polska, a zároveň posiluje i původní a exkluzivní produkci na stanici Skylink 7. Operátor by mohl do Česka uvést například značky Canal+ Film nebo Canal+ Series.

autor: lukpo
Spustit audio

Související