Francouzský regulátor otevírá kapacitu pro další hráče v Paříži, Marseille a Nice

3. leden 2019

K dispozici je jedenáct, respektive dvanáct volných programových pozic, které jsou mimo vyhlášené výběrové řízení v připravovaných národních multiplexech.

Kromě výběrového řízení pro čtyřiadvacet až šestadvacet stanic v národních rozhlasových multiplexech DAB+ realizoval francouzský regulátor stejný krok také pro města Paříž, Marseille a Nice. Mohou se tak do něj přihlásit zájemci, kteří v první fázi neměli štěstí. Uzávěrka výběrového řízení končí 16. ledna letošního roku. Informoval o tom portál La Lettre.pro. V Paříži je volná kapacita pro jedenáct, ve zbývajících dvou městech pro dvanáct nových programů.

Z pohledu programové nabídky může být zajímavé zejména město Nice, které se nachází relativně nedaleko od italských hranic. Díky tomu se budou moci majitelé DAB+ přijímačů spolehnout případně na programovou nabídku i z této jihoevropské země. Itálie zařadila při zavádění digitálního rozhlasového vysílání vysokou rychlost. Na zavádění DAB+ se tu podílí jak veřejnoprávní rozhlas RAI, tak i řada komerčních vysílatelů – RTL 102.5, R101 a řada dalších.

autor: lukpo
Spustit audio

Související