Generální ředitel České televize Petr Dvořák oživil na ČT 2 vzdělávací projekt ČT edu

16. březen 2020

Vzdělávací blok dělí Kavčí hory na dvě části – dopoledne UčíTelka, po dvanácté hodině přebírá roli Odpoledka. Od patnácti hodin mohou diváci opět sledovat vysílání kanálu ČT 2.

Druhý program České televize se ode dneška identifikuje v ranních a odpoledních hodinách jako ČT edu. Reaguje tak na zařazení speciálního vzdělávacího bloku určeného pro dětské diváky, kteří nemohou kvůli pandemii koronaviru do svých škol. Úlohu učitelů tak na sebe vzala právě Česká televize. Vysílání ČT edu je rozděleno na dvě části – UčíTelka a Odpoledka. Návrat ke klasickému vysílání ČT2 proběhne podle mluvčí Karolíny Blinkové úderem 15. hodiny.

Ukázka z vysílání ČT edu

„V době mimořádných opatření a uzavření škol v celé České republice chceme nabídnout dětem alternativu ke klasickému školnímu vzdělávání, které může doplnit jejich samostudium. A také ulehčit rodičům. Připravili jsme proto živě vysílané výukové bloky vedené vystudovanými pedagogy. Nový projekt UčíTelka je primárně určen pro žáky prvního stupně základních škol,“ uvedl mimo jiné generální ředitel Petr Dvořák. Česká televize zároveň chystá spuštění speciálního webu pro starší žáky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související