Google po šesti letech končí s původní tvorbou pod hlavičkou YouTube Originals

21. leden 2022

Videoserver YouTube po šesti letech končí se svými původními formáty, které vznikaly od roku 2016 pod hlavičkou Originals. V úterý to oznámil na sociální síti Twitter obchodní ředitel Robert Kyncl. Jak připomněla americká média, v březnu opustí Google Susanne Danielsová, která byla globální vedoucí autorského týmu pro YouTube.

Současná doba, kdy na trhu vznikají nové a nové streamovací služby a největší hráči bojují o globální publikum, vyžaduje rázná rozhodnutí. Google nabízel YouTube Originals jako součást svého předplatného Premium. Měli k němu přístup i zájemci z Česka, ovšem například nabízené dokumenty neměly pochopitelně lokalizaci. Podle portálu Variety tvůrčí tým této sekce tvořil po celém světě až dva miliony účastníků.

„Náš závazek ohledně již nasmlouvaných pořadů pochopitelně dodržíme a tvůrci, kteří se na těchto pořadech podílejí, by měli očekávat, že je v nadcházejících dnech budeme kontaktovat,“ ujistil na Twitteru obchodní ředitel Robert Kyncl. Google chce v rámci své videoplatformy nadále investovat do projektu Black Voices a své dětské sekce YouTube Kids, která je lokalizovaná i pro české uživatele a obsahuje tzv. nezávadný obsah.

autor: lukpo
Spustit audio

Související