YouTube představil novou verzi svého přehrávače v chytrých televizorech

29. září 2020

Nová verze přehrávače působí čistším dojmem. Grafické prvky zabírají v obrazu méně prostoru. Po spuštění videa zůstává na obrazovce prakticky pouze časová lišta a dvě ikony.

Americká společnost Google začala postupně do zobrazovačů připojených k internetu nasazovat novou verzi přehrávače videoportálu YouTube. Redakce portálu Digitální rádio to zjistila monitoringem několika platforem. Jednou z největších změn je odstranění virtuálního tlačítka Pauza/Play, který nyní nahradí samotný dálkový ovladač. Dominantní názvy videa se nyní zmenšily a přesunuly se do levého horního rohu obrazovky. Porovnání nového a původního přehrávače najdete v galerii.

Nová verze přehrávače působí čistším dojmem. Grafické prvky zabírají v obrazu méně prostoru. Po spuštění videa zůstává na obrazovce prakticky pouze časová lišta a dvě ikony. První obsahuje rolovaci lištu se známými funkcemi – lajkování, okamžitý odběr, upozornění na nevhodný obsah nebo statistiky – druhá je pouze vstupní bránou pro konkrétní kanál interpreta, youtubera nebo třeba hudebního vydavatelství. Novou verzi přehrávače lze najít mj. v televizích LG nebo Vodafone TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související