O2TV nabízí ve svých set-top boxech první obsah v Ultra HD, služba přidala YouTube

8. únor 2019

Novinka byla v boxech aktivována v průběhu tohoto týdne. Uživatel má možnost si portál spárovat i se svým aktivním účtem.

Společnost O2 Czech Republic, která je provozovatelem největší IPTV služby na trhu, rozšířila svou platformu O2TV o videoportál YouTube. Ten se v uplynulých dnech objevil v nabídce kategorie Aplikace, která je přímo implementována jako součást set-top boxu. Mezi dalšími jsou tu například HBO GO, HBO GO Kids, DVTV, Aktuálně TV nebo iDNES Kino. Díky YouTube se dostává do O2TV set-top boxů první obsah v rozlišení Ultra HD/4K. Klasické, lineární programy v této obrazové kvalitě služba prozatím nenabízí.

YouTube implementovaný do přijímače služby odpovídá rozhraní, které mohou znát majitelé takzvaných Smart TV, tedy televizorů připojených k internetu. Zde je YouTube běžnou součástí nabídky aplikací. Divák si může vybrat z doporučených videí, populárních příspěvků z této sociální video sítě, případně se podívat do historie, co již sledoval. Stejně jako v případě Smart TV i aplikace v set-top boxu O2TV umožňuje spárování s účtem uživatele. Postačí k tomu mobilní telefon, kde se v několika krocích realizuje operace přes aktivační nabídku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související