HBO GO a Netflix dostanou další konkurenci, streamingová služba Applu odstartuje v dubnu

14. únor 2019

Americká společnost si již v uplynulých měsících zajistila spolupráci s takovými jmény, jako je moderátorka Oprah Winfreyová, herečka Reese Witherspoonová nebo režisér Steven Spielberg.

Na trhu streamingových služeb začíná být těsno. Kromě zaběhnutých značek v podobě HBO GO, Netflixu a Amazon Prime Video se chystají do tohoto segmentu vstoupit další hráči. Divák tak má problém, kterou službu preferovat, protože každá má svá specifikace a na žádné z nich pochopitelně nenajdou zájemci vše. Začátkem letošního roku odstartovala streamingová služba GOLFTV dostupná také v Česku, společnost Discovery zároveň rozšiřuje i působnost platformy Discovery Dplay. Velká očekávání vzbuzuje zejména videotéka Disney+ (zahájí na podzim).

První střípky se objevují také v souvislosti se streamingovou službou společnosti Apple. Ta by měla podle americké zpravodajské televize CNBC odstartovat již letos v dubnu nebo začátkem května. Apple zde chce nabídnout nejen svou tvorbu, ale také obsah třetích stran. Netflix a Hulu již ale tuto možnou spolupráci razantně odmítly, zdali ji podpoří HBO je v tuto chvíli nejisté. Souboj o diváka se na nových platformách odehrává ale zatím většinou mimo Českou republiku. Spuštění streamingové platformy Applu lze tak očekávat v USA.

Firma si už v uplynulých měsících zajistila dohodami spolupráci s takovými hvězdami, jako je například moderátorka Oprah Winfreyová, herečka Reese Witherspoonová nebo režisér Steven Spielberg. V rámci nové služby chce Apple nabídnout filmy, seriály, reality show i dokumenty bez nutnosti hrazení dalších poplatků. Z této spolupráce chtějí naopak těžit stanice Stars, CBS nebo Showtime, které nabídnout na tuto platformu obsah za poplatek. Stejný postup zvolí i Viacom, který provozuje kanály MTV, Comedy Central nebo Nickelodeon.

autor: lukpo
Spustit audio

Související