Hitrádio Dragon má jako samostatná rozhlasová značka skončit, nahradí ho Hitrádio FM Plus

12. leden 2022

Rozhlasová skupina Media Bohemia chystá v následujících měsících další, z celorepublikového pohledu menší změnu na poli svých stanic. Jako samostatná značka má zaniknout karlovarský program Hitrádio Dragon, jeho kmitočty obsadí západočeské Hitrádio FM Plus.

Třicet let po startu západočeské rozhlasové stanice Rádio Dragon, která získala licenci na podzim roku 1991, se má definitivně uzavřít existence této rozhlasové značky. Jeho následovníka, Hitrádio Dragon, by mělo v následujících měsících nahradit Hitrádio FM Plus. Vyplývá to z informací, které společnost Media Bohemia doručila začátkem tohoto roku Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Dokument zveřejnil regulátor na svém webu.

Podle posledních výsledků poslechovosti Radioprojekt za období od 1. dubna do 30. září ladilo Hitrádio Dragon denně 20 tisíc a týdně 43 tisíc posluchačů. V současné době si mohou naladit zájemci tuto stanici ze šesti kmitočtů v západních Čechách – v Chebu, Aši, Tachově, Karlových Varech, Mariánských Lázních a Sokolově. Úspěšnější Hitrádio FM Plus díky zásahu signálem přijímá denně 48 tisíc a týdně 89 tisíc posluchačů, VKV kmitočtů má deset.

autor: lukpo
Spustit audio

Související