Hitrádio Dragon skončí 4. dubna, nahradí ho Hitrádio FM Plus

29. březen 2022

K zániku značky Hitrádio Dragon dojde začátkem dubna. Od čtvrtého dne následujícího měsíce pohltí jeho kmitočty Hitrádio FM Plus. Oznámila to skupina Media Bohemia, která obě značky vlastní. V praxi o žádnou zásadní změnu nejde, oba programy sdílí moderátory, program i playlist.

„Samozřejmě, že když končí značka, jako je Dragon, tak to vnímáme emotivně. Po třicet let její osudy kopírovaly vznik a vývoj českého soukromého rádia. Na tomto místě bych rád vyjádřil respekt a velké poděkování všem, kteří z Dragonu za třetinu století udělali pojem, který dominoval Karlovarskému kraji. Odvedli skvělou práci. Děkuji za každou minutu jejich práce,“ uvedl Michal Merenda, programový ředitel sítě Hítrádií.

A jaký je důvod k zániku Dragonu? „V současnosti obě stanice vysílají jeden program a sdílí moderátory. Nechtěli jsme dále tříštit síly personální, finanční ani organizační, a rozhodli se vše zefektivnit. Posluchači Dragonu o nic nepřijdou, dál je budou bavit jejich moderátoři a dál budou řešit témata Karlovarského kraje. Uděláme vše pro to, aby u nás našli to, co v éteru hledají,“ dodal Merenda. Změnu schválila vysílací rada začátkem tohoto roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související