Hudební služba Apple Music součástí navigace Waze

8. červen 2022

Předplatitelé hudební služby Apple Music mohou konzumovat její obsah nyní i prostřednictvím navigačního systému Waze. Jeho integraci oznámil Google na svém blogu koncem května. Řidič tedy může na mobilním telefonu jednoduše využívat navigační systém a zároveň poslouchat svou oblíbenou hudbu na jednom místě.

Pro Waze není spolupráce s hudebními službami žádnou novinkou. Na stejném modelu jako Apple Music funguje například i konkurenční Spotify, a to už od roku 2017, tedy rovných pět let. „Nyní se můžete dívat na silnici a užívat si jízdu. Díky přímému propojení mezi aplikacemi nyní můžete přistupovat k obsahu Apple Music přímo z Waze Audio Player,“ informoval Google na svém blogu.

Firma informuje, že díky spolupráci obou služeb si předplatitelé Apple Music mohou užít si více než 90 milionů skladeb, desítky tisíc upravených seznamů skladeb, Apple Music Radio a další její součásti. „Jsme nadšeni, že můžeme spojit síly s Apple Music a přinést předplatitelům jejich melodie při jízdě s Waze na iPhonu,“ dodává Google. Přehrávání audia a podcastů v automobilu se věnuje Apple také přímo na webových stránkách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související