Hudební stanice Power TV zvýšila na satelitu výrazně rozlišení obrazu

2. únor 2019

Stejně jako konkurenční Óčko i projekt společnosti Michał Winnicki Entertainment je na satelitu k dispozici zcela bez kódování.

Hudební stanice Power TV, která na český trh vstoupila 1. srpna loňského roku, výrazně zvýšila rozlišení obrazu na satelitu Astra, pozice 23,5 stupně východně. Zatímco doposud se museli diváci spokojit s kvalitou pouhých 469x576 obrazových bodů, nově je to 704x576i. O novince informovali diváci stanice na diskusních fórech, redakce portálu Digitální rádio si ji ověřila monitoringem kanálu. Program je šířen ve standardním rozlišení ze satelitu Astra nadále volně, tedy bez nutnosti použití dekódovací karty.

Power TV je kromě satelitní distribuce k dispozici také v rámci bezplatného pozemního vysílání, a to jako součást Regionální sítě 8. V obou případech jsou jejím distributorem České Radiokomunikace, na Astře využívá program jeden z multiplexů slovenské společnosti Towercom. Provozovatelem Power TV je polská firma Michał Winnicki Entertainment, která na českém trhu zahájila také distribuci kanálů Adventure TV a Top Kids. Power TV je k dispozici i ve Full HD kvalitě. Tu nabízí svým klientům největší kabelový operátor UPC.

autor: lukpo
Spustit audio

Související