Hudební televize MTV Dance se změní na Club MTV

9. duben 2020

Plánovanou změnu schválila na svém aktuálním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Mutace určená pro řadu trhů včetně České republiky a Slovenska má udělenou od roku 2014 regulátorem satelitní licenci.

Placená hudební televize MTV Dance ve verzi International, která je dostupná také pro diváky v České republice a na Slovensku, se změní na Club MTV. Tuto změnu schválila na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Žádost adresovala regulátorovi společnost MTV Networks, která je držitelem satelitní licence, začátkem března letošního roku, a k samotné změně má dojít od 1. června.

Značka Club MTV není žádnou novinkou. Někdejší MTV Dance už ji využívá pro britský a irský trh, nyní s ní tedy přichází i do zbytku Evropy. V základní programové specifikaci se stanice charakterizuje jako hudební televizní program zaměřený na celosvětovou hudební produkci, zejména na taneční hudbu pro mladé publikum s rozsahem vysílání 24 hodin denně. V dokumentu se mimo jiné MTV Networks zavázala k tomu, že část vysílání zpřístupní sluchově a zrakově postiženým.

autor: lukpo
Spustit audio

Související