Hudební televize Óčko Star zpřístupnila přes červené tlačítko HbbTV částečně svůj archiv

5. leden 2021

Koncem loňského roku zpřístupnila svůj dvoudenní archiv na platformě HbbTV televize Óčko, teď ji následuje i Óčko Star. Pořady jsou k dispozici ze záznamu ve standardním rozlišení a v podobě, v jaké byly odvysílané.

Diváci hudební televize Óčko Star mohou přistupovat bezplatně k jejímu videoarchivu. Má to však pochopitelně háček. Divák musí mít televizor nebo set-top box s podporou takzvaného virtuálního červeného tlačítka – funkce hybridního vysílání HbbTV – a zajistit jeho připojení k internetu. Archiv je stejně jako na sesterské stanici Óčko k dispozici uživatelům chytrých zařízení po dobu 48 hodin, tedy v rozsahu dvou dnů. Pořady jsou sestříhány v podobě, v jaké byly odvysílány, tedy včetně přesahu předchozích nebo následujících formátů.

Mediální skupina Mafra může touto formou měřit úspěšnost pořadů formou zpětného zhlédnutí a zároveň nekanibalizuje placené služby, kde mají k dispozici diváci nejen archiv v delším časovém rozsahu – většinou jeden týden, ale také obraz s vysokým rozlišením HD. Kromě osmačtyřicetihodinového archivu stanic Óčko a Óčko Star si mohou diváci na platformě HbbTV pustit například vysílání televize Óčko Expres, která je po odchodu z Regionální sítě 8 k dispozici na platformě DVB-T pouze divákům v Praze a blízkém okolí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související