Hudební televize Óčko testují na satelitu Astra programového průvodce EPG

5. březen 2020

Stávající zkušebním režim slouží k otestování chybného zobrazování některých znaků a kompletní podoby textové služby. Stanice Óčko a Óčko Star jsou na satelitu šířeny bez kódování, ve vysoké obrazové kvalitě je najdou zájemci v placených službách.

Hudební televize Óčko a Óčko Star začnou nabízet svým divákům z družice Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně, elektronického programového průvodce známého pod zkratkou EPG. Data pro oba kanály jsou již v tuto chvíli k dispozici, ale dochází k optimálnímu nastavení, takže z toho důvodu se mohly informace zobrazovat některými divákům ve špatném formátu. Óčko a Óčko Star vysílají ze satelitu v režimu free-to-air, tedy nekódovaně. 

Diváci, kteří si stěžují na špatnou obrazovou kvalitu obou programů, si musí uvědomit následující skutečnost. Óčko a Óčko Star jsou šířeny na satelitu Astra na náklady samotného provozovatele, takže volná distriuce je vykoupena právě nižším rozlišením a datovým tokem. Největší náklady na distribuci znamená šíření prostřednictvím DVB-T a DVB-T2. Klienti kabelových a internetových služeb mají v řadě případů kompletní portfolio stanic Óčko ve vysokém rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související