Italská DAB+ kampaň opět cílí na řidiče

1. březen 2019

Kampaň upozorňuje majitele vozů, že mohou své oblíbené stanice poslouchat s lepší zvukovou kvalitu a získají i bohatší programovou nabídku.

Informační kampaň, kterou spustily v únoru italské rozhlasové stanice a subjekty zainteresované v zavádění digitálního rádia DAB+, opět cílí na řidiče. Cílem je upozornit lidi za volantem, že si mohou naladit programy v lepší zvukové kvalitě, získají pestřejší programovou nabídku, kvalitnější a stabilnější příjem, a to vše zcela jednoduše a intuitivně. Oficiální web Digitalradio.it doslova uvádí, že DAB+ mění způsob, jakým posloucháte vysílání v automobilu i domácnosti.

Od letošního roku jsou digitální tunery DAB+ běžnou součástí všech vozů v Itálii. Řidič, který si tak na jihu Evropy koupí nový automobil, si může být jistý, že zároveň vstoupí i do světa pestré programové nabídky a dalších výhod dané technologie. Implementace digitálních tunerů do nových vozů je nařízení Evropské komise a postupně vejde v platnost ve všech zemích Evropské unie včetně České republiky. Technologii DAB+ podporuje v Itálii nejen veřejnoprávní rozhlas Rai, ale i řada privátních vysílatelů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související