Jeden z největších podporovatelů DAB+ bilancuje, Deutschlandradio oslavilo třicetiny

15. leden 2024

17. června 1993 se zakládající smlouvou národního rozhlasu zapsaly federální a zemské vlády do historie rozhlasového vysílání v sousedním Německu. Sloučením Deutschlandfunk (Kolín nad Rýnem), RIAS (Západní Berlín) a Deutschlandsender Kultur (Východní Berlín) došlo k vytvoření Deutschlandradia, veřejnoprávního vysílatele, který patří mezi největší podporovatele technologie.

Čtěte také

1. ledna 1994 začala vysílat korporace Deutschlandradio s programy Deutschlandfunk a Deutschlandfunk Kultur (tehdy DeutschlandRadio Berlin). V roce 2010 přibyl program pro mladé s názvem Deutschlandfunk Nova (tehdy DRadio Wissen). Všechny zmiňované okruhy vysílají bez reklam a úzce spolupracují s veřejnoprávními médii ARD a ZDF od jejich založení. Právě i financování Deutschlandradia závisí v Německu na výstavbě dalších vysílačů sítě DR Deutschland.

Ředitel rozhlasové stanice Deutschlandradio Stefan Raue při příležitosti oslav výročí uvedl: „V průběhu historie založení dvou rozhlasových stanic v Kolíně nad Rýnem a Berlíně přikládalo Deutschlandradio vždy stejnou váhu východoněmeckým a západoněmeckým perspektivám. Jako celostátní rozhlas máme zpravodaje v každé spolkové zemi. Podávají zprávy pro naše publikum v celém Německu a doplňují regionální nabídku jiných vysílacích společností s celoněmeckou perspektivou.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související