Rozhlasová skupina Deutschlandradio opět potvrdila rostoucí poslech svých stanic přes DAB+

5. srpen 2022

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ si získalo u posluchačů skupiny Deutschlandradio velkou popularitu. V kategorii posluchačů starších 14 let ho ladí 24,5 procenta posluchačů, v nejširší skupině pak dokonce 27 procent. Ve srovnání s předchozím rokem je to nárůst o téměř sedm procentních bodů.

Ředitel rozhlasové skupiny Deutschlandradio Stefan Raue k výsledkům uvedl: „Výrazný nárůst využívání DAB+ opět odráží úspěch expanze sítě. Digitální rádio je nyní hnací silou audia na trhu.“ Vysoká poslechovost Deutschlandradia zejména u nejširšího publika je podle Raueho skvělou příležitostí pro další rozvoj stanic Deutschlandfunk, Deutschlandfunk Kultur a Deutschlandfunk Nova.

„Vidíme velký potenciál získat pro naše nabídky ještě více dlouhodobých posluchačů. Programy Deutschlandradia jsou místem pro společenskou debatu a porozumění,“ doplnil ředitel rozhlasové skupiny Deutschlandradio. Programový ředitel Jona Teichmann konstatoval, že čísla jsou velkým uznáním práce všech kolegů a ukazují, že programy Deutschlandradia mnoho lidí oceňuje, zvláště v době krize.

autor: lukpo
Spustit audio

Související