Jihobavorská stanice Top FM si pojistila DAB+ kapacitu o další dva roky

20. listopad 2023

Bavorský mediální regulátor prodloužil využití datové kapacity pro tamní rozhlasovou stanici Top FM až do konce roku 2025. Mediální rada Bavorského státního centra pro nová média (BLM) konstatovala, že pro opačné stanovisko nejsou žádné právní, programové ani mediálně ekonomické důvody. Top FM vysílá prostřednictvím DAB+ ve dvou multiplexech.

Čtěte také

Top FM je rozhlasová stanice vysílají pro oblast Süddeutschland, tedy jižního Německa. Svým DAB+ signálem konkrétně pokrývá dvě sítě, a to Oberbayern Süd na kanálu 7A a Muenchen na kanálu 11C. Oba multiplexy pokrývají svým signálem i část území Čech, příjem dále od hranic je však možný pouze s externí anténou pro III. pásmo. Ve většině oblastí navíc přítomnost programové nabídky Oberbayern Süd komplikuje kolizní kanál 7A – využívají ho české sítě RTI cz a ČRa DAB+.

Provozovatel Top FM provozuje také webový portál ImSüden.de, kde najdou posluchači a diváci z daného regionu nejen aktuální zpravodajství, ale i novinky z oblasti životního stylu. Lepší podmínky pro příjem na území Čech má tento program v DAB+ multiplexu Muenchen. Ten je v tuto chvíli šířen ze tří vysílačů (Ismaning, Olympiaturm a Isen) a k dispozici je i ve čtyřech silničních tunelech v Bavorsku. Rozhlasová síť je zachytitelná na kanálu 11C a je plně obsazena celkem šestnácti stanicemi.

autor: lukpo
Spustit audio

Související