Kabelová televize nebo streamingová služba? Amazon plánuje přidat klasické televizní programy

22. září 2020

Pokud služba Amazon Prima Video do budoucna skutečně živě streamované televizní programy nabídne, odliší se tím od svých hlavních konkurentů, jakými jsou Netflix a Disney+.

Společnost Amazon by mohla v blízké době rozšířit nabídku své placené služby Prime Video o klasické televizní kanály. Informoval o tom portál Protocol. Americký web si v červnu všiml, že firma začala shánět zaměstnance, kteří by právě tento segment trhu zajišťovali. Co se týká zaměření jednotlivých televizních kanálů, může jít o zpravodajství, hudbu, sport, stejně jako filmy zasazené v klasickém programovém schématu nebo televizní show. Amazon se k informacím odmítl oficiálně vyjádřit.

Pokud služba Amazon Prima Video do budoucna skutečně živě streamované televizní programy nabídne, odliší se tím od svých hlavních konkurentů, jakými jsou Netflix a Disney+. Služba od Amazonu funguje i v České republice, náš trh je ale pro jejího vlastníka naprosto nepodstatný. Ukazuje na to skutečnost, že počet lokalizovaných titulů je naprosto minimální. Konkurenční Rakuten TV nabízí například v rámci své platformy přístup k živému vysílání zpravodajského kanálu Euronews.

autor: lukpo
Spustit audio

Související