Kabelový operátor UPC Vodafone upravuje skladbu Horizon Go. Některé stanice ze služby vyřadí.

24. říjen 2019

Důvodem pro jejich vyřazení má být jejich nízká sledovanost. Zákazníky však potěší rozšíření zpětného zhlédnutí o další dva programy.

Největší kabelový operátor na trhu, firma UPC Česká republika patřící nyní pod Vodafone, po čase opět upravuje programovou skladbu Horizon Go. K 30. říjnu budou z nabídky této bonusové online služby vyřazeny hned tři kanály. Jmenovitě půjde o korejskou stanici KBS World HD cílící na mezinárodní publikum a programy Docubox HD a Fast&Fun HD z rodiny SPI International. Jak poskytovatel oficiálně komunikuje, důvodem pro jejich vyřazení má být jejich minimální sledovanost. Ta byla s největší pravděpodobností způsobena ve všech třech případech především chybějící českou lokalizací. Roli mohlo hrát i tematické zaměření jednotlivých stanic v konkurenčním prostředí. Klienti UPC se však nemusí obávat, že by o tyto tři programy zcela přišli. Operátor je, alespoň prozatím, ponechá ve své lineární nabídce. Zákazníci digitální televize je budou tedy moci, v rámci patřičných balíčků, nadále sledovat. Bohužel toto už neplatí pro ruský zpravodajský kanál Russia Today HD, který z nabídky kabelového operátora zmizí úplně a to z důvodu ukončení smlouvy. Rovněž bude vyřazena duplicitní SD verze česko-slovenské mutace dokumentární stanice National Geographic, jenž bude nahrazena nově spuštěnou verzí ve vysokém rozlišení HD.

Kromě výše uvedeného dojde také ještě k jedné pozitivnější změně - rozšíření zpětného zhlédnutí. To se bude týkat filmové stanice Film+ HD a dokumentárního kanálu Viasat History HD. Film+ HD je součástí nabídek Komfort, Komplet a balíčku Relax. Viasat History HD pak spadá do nabídky Komplet a balíčku Koktejl. Časem by mělo dojít ke stejnému kroku u i zbývajících programů, kde tato funkce stále chybí. Jedná se například o dětskou stanici Cartoon Network HD, provozovanou společností Turner, která změní programovou pozici a bude nově k nalezení na čísle 129. Startující NickToons bude pak součástí nabídek Komfort, Komplet a balíčku Relax a získá na mediaboxech pozici 120.

autor: Lukáš Jaro
Spustit audio

Související