Kabelový operátor UPC vypnul na Horizon boxech některé programy České televize v SD rozlišení

22. leden 2020

Vysílání programů České televize ve standardním rozlišení je postupně utlumováno. Za pár měsíců zmizí úplně z pozemní platformy a bude nahrazeno Full HD formátem.

AKTUALIZOVÁNO 23. LEDNA, 10:10 - Operátor stanice do nabídky po několika dnech opět vrátil. Jednalo se prý o technickou chybu.

Kabelový operátor UPC Česká republika/Vodafone v rámci své strategie dlouhodobě sází na programy ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Zdůraznil to i svým aktuálním krokem, který proběhl v uplynulých dnech. Největší kabelová firma vyřadila z nabídky Horizon DVR Mediboxů označované jako „cihla“ dva programy České televize ve standardním rozlišení. Jedná se konkrétně o stanice ČT 2 a ČT 24. Oba programy byly umístěny téměř na samém konci seznamu.

V tuto chvíli nabízí kabelový operátor na zmíněné platformě ve standardním rozlišení už pouze kanály ČT 1 a ČT Sport. Stanice se vysílají na kmitočtu, který firma používá například pro inicializaci CI modulů zákazníků sledujících programy na vlastním zařízení (televizor, kabelový set-top box). V těchto měsících dochází ke kompletnímu vypnutí programů České televize ve standardním rozlišení v rámci terestrické distribuce. Na platformě DVB-T2 už jsou všechny její kanály šířeny pouze ve Full HD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související