Slovenský rozhlas RTVS uzavřel s operátorem Towercom novou smlouvu na šíření digitálního rádia DAB+

8. říjen 2020

Nová dohoda s telekomunikačním operátorem umožňuje rozdělit multiplex do několika regionů a šířit v něm nově i stanice Pyramída a Regina. Rozhlas a televize Slovenska má v této síti vyhrazených osm programových pozic.

Slovenský veřejnoprávní rozhlas RTVS uzavřel v uplynulých dnech novou smlouvu na distribuci svých programů prostřednictvím technologie DAB+, pozemního digitálního rádia. Na tuto skutečnost upozornil ve facebookové skupině Digitálne rádio DAB+ SK tamní uživatel Majo. Tento slovenský lovec vzdálených signálů se o rozhlasovou scénu a digitalizaci obecně velmi zajímá. Jde mimochodem o stejného uživatele, který před několika týdny zachytil na Slovensku DAB+ vysílání z Francie odrazem od letícího meteoritu.

Původní smlouva RTVS vypršela v létě, proto byl Rozhlas a televize Slovenska nucen uzavřít dohodu novou. V ní se mimo jiné hovoří, že platí na dobu určitou, a to konkrétně do 31. prosince 2022. RTVS bude díky této smlouvě moci šířit v multiplexu operátora Towercom až osm stanic, nově mimo jiné i Rádio Regina s jeho místními verzemi. Tento okruh by se měl v nabídce objevit nejpozději 31. ledna příštího roku. Dohoda umožňuje také rozdělit multiplex na několik oblastí a podle toho zde nabídnout odpovídající vysílání Rádia Regina.

autor: lukpo
Spustit audio

Související