Kompenzace za vyřazení Hunter TV, liberecká RTM+ vysílá ve Vodafone TV na celoplošné pozici

13. prosinec 2021

Severočeský podnikatel Jan Punčochář získal kompenzaci od společnosti Vodafone za nedávné vyřazení Hunter TV z nabídky operátora kabelové a internetové televize. Jeho liberecká regionální televize RTM+ je nyní šířena v jednom z celoplošných multiplexů.

Liberecká regionální televize RTM+ se od prosince dostala do celoplošné distribuce společnosti Vodafone. V oficiálních boxech operátora je možné tuto stanici nově najít na programové předvolbě 143. Na území Čech je tento program k dispozici v kabelové síti hned dvakrát. V prvním případě se jedná o regionální multiplex, ve kterém byla stanice šířena doposud, ve druhém pak o celostátní nabídku. Program se dostane k řadě nových diváků.

V obou případech je stanice k dispozici v relativně nízké obrazové kvalitě, rozlišení je navíc pouhých 544x576 obrazových bodů, což je pochopitelně na velkých zobrazovačích znát. Součástí je také elektronický programový průvodce (EPG), divák se tak má šanci dozvědět, kdy ve vysílání poběží pořad, který ho zajímá. V regionálním multiplexu na území Čech (hlavní město) si diváci mohou naladit z krajských stanic i Praha TV a východočeskou V1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související